Flurriburr

2016-12-31
20:14:00

2016 årsresumé

2016. Ett år som skulle förändra hela mitt liv med en mängd olika händelser. Datum och månader på allt kommer jag knappt ihåg, det har varit så himla mycket! Men här är iallafall de händelser som hänt på vägen hit.

Vi fick fira vår första Alla Hjärtans Dag tillsammans (det har alltid kommit jobb eller bandy ivägen innan) som firades på restaurang i stan med 3-rätters.
Alex lyckades bryta armen på en bandymatch bara ett par dagar efteråt. Så klart skulle operationen infalla på min 25-årsdag (vilket jag sa till han redan när vi satt inne på sjukhuset och de sa att det skulle bli av).
 
I mars fick vi veta att vi skulle bli föräldrar.
 
I april tog vi en sväng till Ullared, bara vi två. Shoppade massor och det blev nog mest barnprylar. Lite tidigt må tyckas, men man passar ju på.

Vi fick se vår lilla pjuklarv på ett tidigt ultraljud och det var nog bland det häftigaste jag varit med om. Känslan är helt obeskrivlig.
Senare fick vi såklart de honom igen på rutinultraljudet och se att allt var bra med honom. Vi visste såklart inte då att han skulle bli just en han.
 
En fin vän till mej gick bort väldigt hastigt och plötsligt i somras. Vilket jag fortfarande inte riktigt kan greppa vissa dagar. Jag hade ju träffat henne bara ett par veckor tidigare.
 
Jag fick träffa min faster för första gången. Jag visste knappt om henne förrän iår. Så vi åkte dit på en "släktträff" och fick träffa henne, farbror, mina kusiner och min pappa. Sistnämnda var dock inte anledningen till att jag åkte dit och jag hade lätt kunnat klara mej utan att se honom över huvud taget.
 
Vi köpte hus! Ett fint litet hus här i Skutskär köpte vi. Tapetserade om båda sovrummen och vardagsrummet. Nytt golv i sovrummen och fick inreda barnrummet med alla nya fina möbler, saker och kläder.
 
Jag jobbade på som sjutton på Coop även denna sommar. Avdelningsansvarig med massa ansvar och stress. Men jag tycker jag gjorde ett bra jobb för att vara ansvarig för två avdelningar (mejeri och chark) plus salladsbar. Stolt över min insats och hoppas så att resten var det med. Nu saknar jag jobbet lite grann och satsar på att kunna jobba lite kvällar då och då. Främst vill jag väl satsa på att få en fast tjänst, men det får bli till 2018 när Hjalle är på dagis. Men jag ska kämpa för det, för jag gillar mitt jobb. Jag är bra på det.
 
Vi fotade gravidbilder. Har nog aldrig känt mej så fin som jag var på dom bilderna. Platsen, solnedgången, kläderna och magen gjorde det nog, hihi.
 
Sen kom givetvis november. Månaden vi väntat på hela året.
Månaden mammas årsdag är. 2 år sen jag förlorade min älskade mamma. Det gör fortfarande ont och jag saknar henne. Men iår var det nog så mycket annat att tänka på utöver, så jag tror det gick lite lättare att hantera de där dagarna.
 
Sen föddes Hjalmar den 23e november. Ett par väldigt intensiva dagar (som jag skrivit om innan i min förlossningsberättelse) men det är det värt när jag nu ser på min lilla skrutt som bara växer och utvecklas i hastig fart.
 
Fotade newborn när Hjalle var 2 veckor hos samma fotograf som fotade gravidbilderna. Det tog väl nästan 5 timmar innan ungen somnade så man kunde fota! Tur att det är en vän till oss som fotade, så kunde man prata lite under tiden, jag som är så dålig med folk jag inte känner annars, haha!
 
VI  fick veta att en nära vän till Alex familj har gått bort. Så i början av nästa år blir det återigen begravning.
 
Ett mycket omtumlande år, men mycket bra har kommit av det. Nästa år ska bli ännu bättre!
Jag ska lyckas ta det där jäkla körkortet.
Jag ska försöka få en fast tjänt.
Jag ska vara mamma. Ta hand om mitt barn och min älskade jycke.
Jag ska göra det bästa möjliga av 2017.
Så är det bara!